Capitolul 7

Cap 7

Bella

                După invitaţia la cina a lui Jacob, Heidi parcă a înnebunit a început să zâmbească de parcă s-ar fi petrecut cel mai emoţionant lucru din lume, chiar dacă relaţia noastră a devenit oarecum ciudată de când ne-am cunoscut ea a simţit o oarecare complicitate feminină şi practic m-a târât într-un centru comercial din Playa del Carmen pentru a cumpăra o rochie cu care să-l uimesc pe Jacob.

– Îl cunosc de foarte mulţi ani şi el nu invită femei la întâlnirile de afaceri, femeile pe care le-am cunoscut le duce în baruri sau cât mai departe de cercul lui de prieteni şi asta este un semn foarte bun – a spus mai emoţionată decât mine, cum eu începeam deja să devin agitată. Ce se presupune că va facce între atâţia bărbaţi care se află acolo cu misiunea de a-şi umple buzunarele cu bani? Fără să mai menţionez că „adorabilul” meu şef se va afla acolo pentru a lansa comentarii cu sens dublu sau insulte.

După ce am petrecut câteva ore în căutarea rochiei şi pantofilor perfecţi, ne-am îmbunătăţit relaţia şi pot să risc să spun că felul ei de a se comporta atât de defensiv pentru că ea era chiar îndrăgostită de Edward Cullen, dar nu putea risca să-i spună pentru că se termina cu adio

– Mulţumesc pentru tot, Heidi – i-am spus în timp ce mă priveam fix în oglindă şi îmi plăcea ce vedeam, rochia roşie se mula perfect pe corpul meu şi semăna cu un al doilea strat de piele, ceea ce ajuta le evidenţierea formelor, sandalele cu toc mă făceau să par mai elegantă.

– Arăţi minunant Bella, o să-l faci pe Jacob să saliveze şi pe acei Japonezi  cu ochii deschişi –amândouă am râs la comentariul ei şi în acel moment nişte lovituri în uşă ne-a indicat faptul că Jacob a venit după mine.

Când am deschis uşa mi-a plăcut ceea ce am văzut, Jacob îmbrăcat într-un costum cu dungi negre şi cu o cămaşă potrivită, dar ceea ce mi-a plăcut cel mai mult să văd au fost ochii lui care mă priveau miraţi.

– Fără cuvinte – a spus privindu-mi corpul, i-am zâmbit cu recunoştinţă şi mi-a întins braţul pentru a-l prinde.

– Foarte frumos – i-am spus când mergeam pe hol spre maşină.

– Oricine este eclipsat când îţi este alături – la un moment dat privirea lui intensă m-a agitat, speram doar să nu ofer semnale greşite şi confuze, în timp ce Jacob mă atrăgea cu căldura lui nu puteam să afirm că asta era suficient pentru o aventură sau, în cazuri extreme, pentru o relaţie serioasă.

Când am ajuns la restaurantul luxos privirea mea s-a blocat imediat pe Edward şi pot să asigur că din acea clipă corpul meu s-a tensionat, ba chiar mâncarea mi-a căzut greu cum nu puteam să o diger în linişte, privirea lui mă fixa foarte des ca şi cum căuta ceva în comportamentul meu, în acţiunile mele sau chiar în privirea mea şi dacă la asta se mai adăugau şi privirile lascive ale japonezilor, fără îndoială trebuia să ies cât mai curând de aici.

– Eşti obosită? – m-a întrebat Jacob şi în privirea lui am putut citi puţină îngrijorare, de mult timp nu mai văzusem pe cineva să se îngrijoreze sincer pentru mine deşi gândul acesta a rămas izolat când privirea foarte tensionată a lui Edward m-a făcut să revin la locul meu, bărbatul acesta chiar ştia să intimideze, problema este că nu înţelegeam de ce făcea asta.

Într-un final reuniunea s-a terminat şi dacă credeam că cu asta se va termina calvarul meu mă înşelam, un fel de gelozie între prieteni a ieşit la suprafaţă când din cauza invitaţiei Jacob îşi ignora prietenul.

– Ai grijă ce faci pentru că te voi observa – mi-a spus îmbrăţişându-mă şi eu m-am speriat. Ce credea că sunt, un fel de criminală, hoaţă sau şarlatană?

– Nu ştiu despre ce vorbeşti – i-am spus cât mai demnă.

După câteva vorbe şi câteva cuvinte indirecte, dar „subtile” tratându-mă ca pe una dintre curvele lor, desigur am lăsat-o imediat de o parte pe Angela, săraca mea prietenă care nu a putut rezista.

De asemenea, i-am lăsat foarte clar că dacă încerca ceva cu mine  aici cel mai rănit va fi ego-ul lui fără îndoială, care sigur dormea în altă cameră pentru că Edward Cullen şi ego-ul lui inclus în acelaşi pat nu au loc.

Dar într-un final acest bărbat mi-a epuizat răbdarea şi după comentariul lui sugestiv că am să ajung în patul lui, cel mai iute mi-a venit a fost să-i dau o palmă atât de puternică încât obrazul lui s-a colorat într-un roşu intens şi aş putea paria salariul meu pe o lună că ardea ca un demon.

– Ce se întâmplă? Eşti nebună – privirea lui era dispreţuită şi într-un mod ciudat asta m-a durut, mă durea fără nici o explicaţie.

– Poate mă va costa slujba, dar ascultă-mă bine, am demnitate şi nu am de gând să o pierd pentru un om ca dumneavoastră – i-am spus plictisită de comportamentul său, nu ne cunoşteam nici de o săptămână şi bărbatul acesta se comporta ca şi cum nu ar avea educaţie. Eram foarte sigură că din acel moment  mă aflam pe lista de şomeri din ţată şi când Jacob a apărut , Edward s-a prefăcut că nu s-a întâmplat nimic, ceea ce m-a lăsat confuză, dar am încercat să nu arăt. Evident, a ieşit din nou unul dintre comentariile lui despre sex. Ce nu puteau rămâne el şi prietenul lui o noapte liniştiţi? Nimfomanilor, am strigat în capul meu.

În cele din urmă am plecat cu Jacob să ne plimbăm prin centrul oraşului Playa del Carmen şi cum încă era vară, totul era foarte plin de lumini şi viaţa de noapte, Jacob îmi oferea spaţiul meu în timp ce ne plimbam şi vorbeam despre viaţa noastră în general, o dată aflaţi în nisip l-am întrebat cum l-a cunoscut pe Edward.

– Ne cunoaştem de copii, părinţii noştri erau prieteni în acei ani şi asociaţi aşa că ne-au transferat prietenia lor, deşi Edward era mereu foarte rezervat în anumite aspecte – am aprobat – Încrederea şi prietenia a apărut într-un mod foarte natural între noi deşi pot spune că în toţi aceşti ani de prietenie doar o singurădată ne-am certat – a zâmbit ca un copil mic – Bastardul nu mi-a spus că are iubită, o păstrase atât de secretă şi când am descoperit a spus doar că nu mi-a spus pentru că aştepta ca totul să devină mai serios  – l-am privit uimită. Cum adică a avut iubită?

– Ce s-a întâmplat cu ea? – l-am întrebat încercând să nu par atât de curioasă, dar se pare că am eşuat pentru că Jacob a zâmbit cu complicitate.

– Ştiu că poate părea ciudat că cineva ca Edward a avut o iubită şi toate acestea, dar aşa a fost şi adevărul este că nu ştiu ce s-a întâmplat cu ea. Am aflat într-o noapte când vorbea cu ea la telefon şi când l-am întrebat el a spus că ea i-a dat păpucii – tonul lui era foarte trist – Aş putea să te asigur că din acea zi el nu mai este el însuşi,  când am ajuns la facultate l-am cunoscut pe Emmett  care avea întotdeauna idei nebune în legătură cu sporturile extreme şi lucruri de genul. Într-un final Edward s-a încumetat în toate şi personalitatea lui a devenit aşa cum o vezi acum, afemeiat şi distrat întotdeauna, cu viaţa la limită între adrenalină şi petreceri – s-a strâmbat – Măcar sunt sigur că nu consumă droguri – a zâmbit liniştit.

– Nu l-ai întrebat niciodată ce s-a întâmplat? – acum nu-mi mai puteam ascunde curiozitatea, viaţa lui Edward era o încurcătură de lucruri fără sens.

– Am încercat, dar mereu se termină schimbând tema – zâmbetul lui a crescut şi s-a apropiat de mine cu încredere – Ba chiar o dată când eram beţi am încercat să-l conving ceva – am zâmbit convinsă că în final o să-mi ofere o explicaţie, dar fruntea lui s-a încruntat – Şi chiar şi aşa bastardul era conştient de ce-mi spunea, din acel moment l-am numit ca cel mai bun beţiv conştient pe care l-am cunoscut – Jacob a început să râdă la propriile amintiri.

– Şi ei bine alături de Edward am cunoscut-o pe soţia mea – m-am oprit imediat când mi-am adus aminte de acea discuţie cu Riley.

– Eu…- Ce puteam spune? Că îmi părea rău? Dacă se presupune că nu ştiu nimic de ea.

– Nu-ţi face griji Bella, ceea ce s-a întâmplat cu Leah nu este un secret de stat şi pot să te asigur că atunci când ea a murit a fost atât de comentat subiectul ca atunci când un preşedinte este ales – am zâmbit puţin ruşinată – De îndată ce ne-am văzut a fost dragoste la prima vedere şi am ştiut din acel moment că ea va fi femeia vieţii mele – privirea lui s-a luminat doar amintindu-şi – Dragostea noastră a fost atât de intensă încât am decis să ne căsătorim foarte tineri fără să ne intereseze ceea ce ne spunea lumea, aveam un plan ca să trăim, dar lucrurile nu sunt niciodată aşa cum ne gândim – şi acum privirea lui era întristată – Eu am terminat unindu-mă afacerilor familiare alături de Edward şi exact în acea dimineaţă i-am spus că am o reuniune foarte importantă cu firma şi de asta nu pot să o las la slujbă – l-am ascultat atentă, ceva în felul în care vorbea Jacob mă făcea să înţeleg că el avea nevoie să spună cuiva totul, poate lui Edward, fiind bărbat, nu îi era prea uşor – Aşa că ea a condus, eu mă aflam la jumătatea reuniunii când am fost informat că Leah a suferit un accident cu maşina – mi-am dus mâna la gură pentru a îneca un geamăt de groază, fata nu avea mai mult de 25 de ani şi era moartă – Un bărbat beat a cotit şi a lovit-o din plin pe partea şoferului – ochii lui erau cristalini şi privirea lui s-a pierdut pentru o fracţiune de secundă,  dintr-o dată s-a întors la realitate şi privirea lui a fixat-o pe a mea – Iartă-mă că vorbesc despre asta, Bella, distrug întâlnirea noastră – a zâmbit trist.

– Nu Jacob – l-am liniştit imediat – Nu ştii cât de flatată sunt că ai încredere în mine pentru a-mi spune asta, se vede că este foarte important pentru tine şi mă bucur că pot să-ţi fiu alături în aşa ceva – i-am zâmbit sinceră şi el a avut o reacţie care m-a atins, m-a îmbrăţişat cu putere strângându-mă la pieptul lui umplându-mi plămânii cu parfumul lui de mosoc, lemn şi scorţişoară.

– Mulţumesc Bella – a spus dându-mi un sărut suav pe obraz şi asta m-a făcut să tremur, l-am privit în ochi şi în ei am văzut un Jacob diferit, adevăratul Jacob care încerca să se ascundă în acea coajă de frig şi banalităţi, încerca să şteargă pierderea lui cu femei distincte pentru fiecare noapte, cel puţin el avea un motiv pentru tot nu ca Edward Cullen. Şi cui se datorează că el iese din dans?, a spus conştiinţa mea şi m-am urât pentru asta.

După acea conversaţie profundă am continuat plimbarea noastră liniştită în timp ce observam festibalul şi scoteam camera mea pentru a surprinde acele momente preţioase, am făcut mai multe fotografii cu locul şi cu Jacob care se prefăcea că nu vrea poze, dar termina pozând oricum, de câteva ori mi-a luat camera pentru a-mi face mie câteva fotografii în diferite locuri chiar şi cu localnicii, nişte turişti ne-au făcut o fotografie împreună şi după aceea a fost rândul meu să fiu sinceră n legătura cu chimia speială cu Jacob care mă făcea naturală şi spontană. I-am explicat relaţia mea cu tatăl meu şi cum aceasta era atât de intensă datorită faptului că eram doar noi doi cum mama ne-a părăsit. De asemenea, mi-a inspirat atâta încredere în cât să încep să-i spun despre relaţia mea cu Henry deşi îmi era ruşine de anumite pasaje din ea.

– L-am cunoscut într-unul din zborurile pe care le-am făcut şi ei bine, el avea nevoie să zboare urgent şi de aceea a trebuit să i-a primul zbor pe care l-a găsit, deşi nu a fost la clasa privată sau exclusivă – Jacob a aprobat oferindu-mi toată atenţia lui cum am făcut-o eu acum două ore – Pot să spun că el a fost prima mea relaţie serioasă ca pereche şi într-un fel îmi pare rău că am întrecut măsura şi am început să trăiesc temându-mă că nu o să fiu suficient de bună pentru el, el venea din altă lume complet diferită de a mea şi de aceea îmi petreceam o mare parte din timp încercând să fiu suficient de bună pentru el – am spus puţin ruşinată, doar amintindu-mi în care am încetat să mai fiu eu însumi pentru ca el să fie satisfăcut.

– Dacă a trebuit să te schimbi pentru a-i face pe plac acelui bastard înseamnă că nu te merita fără îndoială – i-am zâmbit cu recunoştinţă – Crede-mă când îţi spun că eşti pe gustul oricărui bărbat – m-a privit fix ca şi cum încerca să-mi spună ceva.

– Lunile treceau şi relaţia noastră a devenit mai serioasă în ciuda faptului că părinţii lui aveau o părere proastă despre faptul că el era cu mine, când el le-a spus despre planurile noastre de căsătorie s-au opus şi l-au obligat să aleagă între ei şi mine – exact în acel moment am ajuns la o gelaterie şi Jacob a încercat să cumpere ceva pentru amândoi, dar am refuzat categoric, eu eram suficient de capabilă pentru a-mi permite tot ce vroiam.

– Ţi s-a mai spus că eşti o încăpăţânată? – a întrebat amuzat.

– Aproape în fiecare zi – i-am spus amuzată.

– Continuă – a insistat.

– Ei bine, când am aflat de ultimatumul părinţilor săi l-am sprijinit sută la sută şi i-am spus să nu-ţi facă griji pentru că niciodată nu o să-l pun în situaţia în care va trebui să aleagă între cei care i-au dat viaţă, astfel încât l-am asigurat că o să mă îndepărtez de una singură, deşi va suferi în drum – corpul meu a reacţionat în următoarea secundă – Într-o zi a venit implorându-mă să nu-l părăsesc şi că o să găsim o metodă să rezolvăm, dar pentru moment o să rămân o pereche şi o să ne întâlnim pe ascuns – Jacob s-a încruntat – Ca o proastă am acceptat fără îndoială şi am rămas aşa aproape opt luni până când am descoperit că era combinat cu un model – Jacob s-a oprit o secundă fără să-şi ia privirea de pe mine.

– Şi încă era iubitul tău? – am aprobat – Copil de căţea – a spus supărat şi i-a zâmbit fiind de acord complet.

– Mi-a jurat că era doar un paravan pentru mama lui, dar de îndată ce va avea concediu o va lăsa pentru a merge cu mine şi l-am crezut – Jake mă privea fără să poată crede ceea ce spuneam – Ştiu, ştiu dar îţi jur că aceea a fost ultima greşeală pe care am făcut-o – i-am spus şi am continuat – Într-un mod stupid am decis să-i fac o surpriză şi am mers să-l văd în apartamentul lui când am dat de cea mai bună scenă pe care ţi-o poţi imagina – el a deschis ochii surprins aşteptând să-i spun că este o glumă – Eu aveam cheile de la apartamentul lui şi cred că nu şi-a amintit de asta sau poate nu şi-a imaginat că o să-l surprind, deşi desigur, surprinsă am fost eu când i-am găsit pe masă – am făcut un gest de dezgust – Am petrecut luni fără să-mi pot scoate din minte ţipetele de căţea în călduri – şi i-am zâmbit văzându-l preocupat – Nu-ţi face griji că am uitat de asta acum mult timp – am spus sigură.

– Ce experienţă urâtă – a spus cu grijă.

– Am câştigat cea mai bună experienţă din seara asta? – am glumit şi el a zâmbit încântat.

– Nici nu visa, încă am multe să-ţi povestesc şi sper că nici aceasta nu va fi ultima a ta – faţa lui avea o notă copilăreasc care mi se părea foarte dulce.

– Este târziu şi mâine o să zburăm devreme, nu aş vrea să-i dau motive dragului meu şef să mă concedieze – am spus cu un ton de glumă pe care Jake l-a urmat imediat.

– Edward poate părea dur, ştiu asta, dar de asemenea că nu se simte prea bine şi aceste ultimi luni nu au fost deloc uşoare pentru el – ca o mare curizitate l-aş fi întrebat, dar el s-a oprit brusc şi a privit înainte, atunci mi-am dat seama că am ajuns la hotel.

– Am ajuns – am spus uimită de cât de repede a trecut timpul cu Jacob.

– Aşa este – vocea lui suna tristă – Ar fi mult dacă te-aş ruga să ieşim în altă zi, poate când ne vom întoarce? – am zâmbit din cauza timidităţii lui care mi se părea mai ciudată.

– Chiar mi-a plăcut compania ta, Jake – a zâmbit ca un copil când îi spui aşa – Şi chiar mi-ar plăcea să repetăm experienţa – i-am spus sinceră şi am zâmbit dându-mi seama că de mult nu m-am mai simţit atât de bine, fără să menţionez încrederea pe care mi-o  inspira Jacob şi mai ales că am scăpat de acel stereotip că toţi milionarii erau aroganţi, falşi ca Henry şi chiar şi ca Edward.

– Noapte bună, Bella – a spus apropiindu-se de mine şi am văzut o anumită îndoială în ochii lui când era la câţiva centimetrii de mine, am rămas blocată neştiind ce să fac şi am fost recunoscătoare când a închis distanţa şi m-a sărutat pe frunte ca un semn de respect – Şi mulţumesc pentru că mi-ai returnat fericirea de la prima întâlnire – am zâmbit ca el şi trebuia să recunosc că era foarte uşor să ajungi să simţi ceva pentru Jake.

– Mulţumesc ţie că mi-ai arătat că încă există viaţă în lumea ta – am spus distrasă şi râsetele lui păreau mai dulci.

– Vrei să spui în lumea noastră, Bella. Este aceeaşi lume  care nu se vede întotdeauna cu aceeaşi ochi şi din păcate oamenii au încetat să se mai bucure de lucrurile simple.

Am mers cu un zâmbet uriaş până în camera mea şi când am intrat Heidi era trează pentru a se asigura că o să fie aşa până dimineaţa, aşa cum am presupus am făcut ce mi-a cerut, fără să intru în prea multe detalii. În final am adormit gândindu-mă la această întâlnire, care era pur şi simplu încântătoare.

Dimineaţa următoare am mers direct la aeroport împreună cu Heidi şi Riley, care într-un mod ciudat erau foarte serioşi.

– S-a întâmplat ceva? – am întrebat când am ajuns pe pistă.

– Nimic – a spus serios şi a urcat scările şi fără altceva a intrat în cabină.

– Este aşa de când l-ai lăsat singur pe plajă – mi-a spus Heidi şi m-am simţit imediat rău.

– Nu a fost intenţia mea să-l fac să se simtă rău – am urcat împreună pentru a ne pregăti de zbor.

-Nu te îngrijora Bella, Riley s-a entuziasmat prea tare, dar asta nu este vina ta, în plus între el şi Jacob nu ai unde pierde – a ridicat sprâncenele sugestiv şi mi-a dat ochii peste cap, dar am zâmbit la nebuniile ei.

– La ce oră plecăm? – am spus iritată când am ajuns la trei ore de aşteptare.

– Jasper a sunat acum câteva minute anunţând că sunt pe drum, se pare că Edward a dormit prea mult – vocea ei suna atât de maternală că mi-a făcut un chef să-i dau câteva palme pentru că îl apăra.

Când în sfârşit fiul lui tăticu şi-a făcut prezenţa m-am simţit inhibată din nou de privirea atât de arogantă şi dispreţuitoare.

Desigur, din nou a insinuat viaţa lui sexuală activă ceea ce m-a făcut să mă simt un pic rănită, şi presupunerile despre Jacob într-o anumită privinţă în legătură cu pauza de mulţi ani, ceea ce înseamnă că asta îl afectează până în ziua de azi şi că consolarea este sexul.

– Tu – am spus dintr-o dată uimit – De îndată ce ies din baie vreau prânzul şi îţi sugerez să nu mă faci să aştept – am strâns din dinţi, ce mod nepoliticos de a cere lucruri, fără îndoială să ai bani nu înseamnă să nu ai educaţie, nenorocitule.

În cele din urmă, când i-am lăsat prânzul domnului Cullen, Jasper şi lui Jacob, care mi-a zâmbit drăgostos care m-a făcut să-l returnez involuntar.

– Ce tern –l-am auzit spunând pe Edward când m-am întors să merg la bucătorie, i-a răspuns ceva Jacob, dar nu am înţeles.

Edward 286               Au trecut orele şi m-am aşezat pe câteva scaune mai în spate în timp ce restul dormeau şi am scos din geanta mea camere cu care am făcut mai multe poze din călătorie aceea, ultimele care se vedeau pe ecran erau de la ieşirea cu Heidi în centrul comercial şi din puţinele locuri pe care am apucat să le vedem, avansam şi după aceea pozele pe care le-am făcut cu Jacob şi am avansat mai mult până la pozele pe care Stefan le-a făcut în ziua cu parapanta. Am privit-o pe fiecare în parte pentru a-mi aminti senzaţia nouă de care am avut parte şi cât de mult m-am bucurat, am schimbat la următoarea şi am observat câteva pe care nu le-am văzut înainte, eram eu în primul plan, trebuia să adaug că poza avea ceva profesionist în comparaţie cu restul şi captura în mod clar emoţia pe care am simţit-o în acea clipă, câteva în acelaşi stil până când am ajuns la una pe care ne-a făcut-o asistentul lui Stefan în care era el, eu şi Edward şi toţi trei zâmbeam ca şi cum am fi prieteni buni. Am rămas observând câteva minute imaginea lipsită de griji a lui Edward, aceea pe care m-a lăsat să o văd pentru câteva minute şi care m-a lăsat să văd un alt interior, involuntar am ridicat privirea ca să-l văd dormind în scaunul lui înclinat, chipul lui adormit reflecta atâta pace încât mă întrista să ştiu că nu era fericit cu el însuşi şi era clar că ceva nu era aşa cum trebuia în viaţa lui încât îl făcea să acţioneze aşa, poate că practicând aceste sporturi i-a oferit libertatea pe care a pierdut-o într-un anumit punct al vieţii şi care din teamă nu îndrăznea să le recupereze. El s-a sculat de pe scaun şi am realizat că îl priveam mai mult decât trebuia, am decis să-mi îndrept atenţia spre cameră şi a apărut o poză unde faţa era din nou cea a domnului Cullen, acel ipocrit, superificial, narcisist care îmi amintea de Henry de unde se trăgea aceal sentiment de ură, am recunoscut din nou.

– Concentrează-te pe Jacob, Bella. El ţi-a demonstrat că este diferită, astfel de oportunitate nu poate fi rea, nu? – am şoptit în timp ce mă acomodam şi somnul venea încet, încet.

Reclame

8 comentarii la “Capitolul 7

  1. Pingback: Capitolul 7 din Último Vuelo | Just Words Or Maybe Not

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s