Capitolul 2

Bella 

– Angela, vin-o la mine în birou te rog – a spus domnul Carter, şeful nostru. Înainte ca Angela să intre în biroul lui ne-am privit fix, ea era speriată pentru că nu îşi imagina de ce au chemat-o şi eu în calitate de prietenă am însoţit-o, dacă în cel mai rău caz, trebuia să o sprijin.

Am aşteptat o vreme până când prietena mea a ieşit cu o faţă bolnavă şi nervoasă.

– Te-a concediat? – am întrebat-o la fel de speriată, ea a negat privindu-şi picioarele.

– Bine ar fi fost – a şoptit pentru ea.

– Nu înţeleg – am spus.

– Am nevoie să-mi faci o favoare Bella? – m-a privit în ochi şi am putut vedea incertitudine în ochii ei.

– Scuipă tot – am spus fără să înţeleg.

– Domnul Carter vrea să înlocuiesc pe cineva într-un avion privat – am aprobat fără să înţeleg încă care era problema, din câte am înţeles dacă te transferau la un avion privat salariul tău creştea considerabil fără să conteze dacă orarul tău este mai relaxat şi puteai să ai şansa să faci turism.

– Dar acestea sunt veşti bune, ca recent căsătorită o să-ţi prindă foarte bine o mărire de salariu şi este ceva temporal, nu? Şi mai bine va fi pentru o scurtă perioadă – am spus încurajând-o să accepte.

– Vreau ca tu să accepţi acea înlocuire pentru mine – am privit-o şi mai mirată – La Ben mă gândesc – a spus încă cu îndoială pe faţă şi nu am înţeles – Trebuie să o înlocuieşti pe Tanya Denali – am aprobat şi în  câteva secunde am înţeles la ce se referea.

– Edward Cullen – nu a fost o întrebare, mai de grabă înţelegeam de ce s-a comportat aşa Angela şi ea a aprobat.

– Pentru Ben nu pot să accept acel zbor – a spus ea speriată şi am privit-o fără să înţeleg, Angela s-a înroşit şi şi-a privit mâinile, puteam să-i simt emoţia.

– Tu şi el? – am întrebat uimită fără să pot termina întrebarea, Angela a aprobat fără să mă privească.

– A fost acum mult timp, începusem să lucrez recent ca stewardesă şi el… – a suspinat – Ştie cum să poarte cu o femeie! – obrajii ei se colorau şi mai tare.

– Dacă a fost acum mult timp de ce nu poţi accepta? – am întrebat-o confuză.

– Acest bărbat îmi slăbeşte orice ambiţie, Bella – ochii ei reflectau atâta frică încât m-a speriat – Nu înţelegi pentru că nu ai fost niciodată aproape de el, dar dacă el vrea te face să-i mănânci din mână.

– Îmi spui că dacă l-ai vedea nu i-ai rezista? – ea a aprobat – Pentru Dumnezeu eşti căsătorită! – am spus uimită.

– De asta te rog – a spus ruşinată –Dacă nu ar fi pentru că mă cunosc aş încerca, dar nu pot risca – i-am luat mâinile.

– Îţi dai seama că mă trimiţi cu Nemesis-ul meu? – ea a zâmbit – Urăsc tipii cu aere superioare şi aroganţi şi tu îmi ceri să fiu ca şi servitoarea lui, să-l servesc de câte ori vrea – am oftat derutată – Ţi-a spus pentru cât timp? – Angela m-a îmbrăţişat cu putere.

– Mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc – mi-a spus de câteva ori sărutându-mă pe obraji, eu am îndepărtat-o jucăuşă.

– Gata, mă uzi toată – am spus distrată.

– Domnul Carter a spus că Tanya va fi în concediu medical timp trei luni, dar totul depinde de necesităţile Domnului Cullen – am aprobat – Poate o să zbori foarte mult sau poate că nu.

– Când trebuie să mă prezint? – am întrebat-o nu prea convinsă că am acceptat.

– Trebuie să mergi la Domnul Carter şi să-i spui că accepţi postul şi el îţi va oferi indicaţiile – am aprobat şi Angela s-a despărţit de mine cu un mare zâmbet – Mulţumesc, îţi rămân datoare – Să fie clar că o să fii taxată – i-am spus înainte de a ieşi de pe hol şi am intrat în biroul şefului.

– Aşadar tu vei fi înlocuitoarea? – m-a întrebat cu un zâmbet şmecher, am aprobat şi m-am aşezat că când mi-a spus.

– Angela tocmai s-a căsătorit de aceea mi s-a părut destul de rău să o despart atâta timp de soţul ei – i-am spus ca o aluzie la o temă particulară.

– Sigur – a spus Domnul Carter ca şi cum nu m-ar fi crezut ceea ce m-a supărat puţin – Bine, asta este ceea ce trebuie să faci, în mod explicit nu mi-au dat prea multă informaţie pentru că sunt zboruri private, dar mi-au cerut ca de îndată ce am o înlocuitoare pentru Domnişoara Denali să o trimit la Firma Cullen – şi-a deschis mapa cu informaţii şi a luat o carte de vizită – Trebuie să mergi unde Domnul Cullen – mi-a întins cartea de vizită şi pe ea se afla logo-ul firmei şi numele fetei care am presupus că este secretara lui, „Jessica Stanley” şi câteva numere de telefon – Ea o să-ţi dea informaţia necesară – am aprobat – Bine domnişoară Swan dacă nu mai există alte probleme vă las – s-a ridicat din scaunul lui şi mi-a întins mâna – Mult noroc – m-a privit ca un complice şi i-am răspuns.

– Mulţumesc? – da ştiu, a sunat ca o întrebare, dar mi s-a părut ciudată atitudinea lui.

– Vă spun serios, o să aveţi nevoie cu bărbaţi ca el – a chicotit ca şi cum l-ar fi supărat – Este bine că plăteşte bine – a spus dând din umeri agale şi simţindu-mă mai confuză decât înainte am plecat până la firma pe care am văzut-o doar revistele financiare.

Personal, îmi plăcea slujba mea şi mai ales zborurile comerciale, oamenii erau prietenoşi şi acel contact care mă bucur şi mai ales salariul bun care mă ajuta să mă întreţin şi să trăiesc în apartamentul modest care era gol doar atunci când trebuia să plec în călătorii importante.

Într-un final am ajuns la firmă şi am întrebat de domnişoara Stanley, au întrebat care era motivul şi  am explicat că eram stewardesă şi că voi fi înlocuitoarea uneia dintre stewardese, aşa că secretara Domnului Cullen a acceptat să se întâlnească cu mine şi a trebuit să urc până la ultimul etaj.

– Îmi pare bine, eu sunt Jessica Stanley – s-a prezentat şi mi-a întins mâna şi m-a făcut să mă aşez în faţa biroului ei.

– Isabella Swan, îmi pare bine – i-am răspuns educată.

– Bine, Domnul Cullen nu se află aici acum dar mi-a cerut să termin această treabă cu înlocuirea stewardesei personale. Ei bine, aici sunt zboruri cele mai apropriate de care are nevoie Domnul Cullen de aceea vă sugerez să le verificaţi şi să încercaţi să vă eliberaţi programul cât de mult puteţi pentru că sunt unele zboruri care sunt anunţate de pe o zi pe alta, aceştia sunt ofiţerii pentru moment – mi-a dat mapa, urma să-l deschid dar ea era atât de serioasă încât mai bine am privit-o – Cum o să verificaţi în câteva zile Domnul Cullen este estrem de exigent cu atenţia cum plăteşte foarte bine pentru ea – ea a roşit uşor şi m-am întrebat dacă ea a trecut prin acelaşi lucru ca Angela. Bărbatul acesta era chiar atât de irezistibil? Nu puteam să neg că era frumos, sigur, l-am văzut în multe reviste financiare ca un bărbat serios , dar de asemenea l-am văzut în numeroase reviste de scandal unde era văzut cu diferite fete la fiecare eveniment la care asista, chiar într-o zi Seth, fratele meu vitreg a spus că acest bărbat era nebun să trăiască doar pentru sporturile extreme şi să-şi rişte viaţa pentru câteva secunde de adrenalină.

– Nu vă faceţi griji domnişoară Stanley, am tendinţa de a fi extrem de profesionistă – am subliniat ca să fie clar – De aceea mă îndoiesc că Domnul Cullen se va simţi nemulţumit în legătură cu meseria mea – poate că vocea mea a sunat puţin mai aspră şi supărată decât vroiam să par, dar nu vroiam să mă eticheteze ca încă una, eu nu cedam la farmecele unui bărbat cu cuvinte frumoase, cadouri scumpe şi invitaţii, eu căutam ceva în adâncul sufletului.

Într-un final am ieşit din acea clădire îndreptându-mă direct spre apartamentul meu care se afla puţin cam departe de acel loc, îmi plăcea oraşul, dar preferam să trăiesc departe de el pentru linişte. Cum nu aveam ce să fac astăzi o baie bună îmi surândea.

Mi-am parcat Volvo-ul negru şi am urcat la apartamentul meu, în câteva minute aveam pregătită baia şi un pahar de şampanie în timp ce citeam raportul pe care Jessica mi l-a dat, prima călătorie va fi săptămâna următoare cu destinaţiile: Mexic, Italia, Spania, Las Vegas şi ultima Franţa. Am zâmbit, cel puţin erau locuri frumoase pe care le cunoşteam deja aşa că va fi o plăcere să le văd, era informaţii despre zile şi locuri de cazare, gusturile şi necesităţile domnilor Edward şi Jasper Cullen, ultimul era destul de simplu în anumite privinţe, deoarece prefera salatele şi fructele, în timp ce primul vroia paste, vinuri, carne de pasăre şi totul trebuia să fie în mod evident scump.

– Pateticul fiu al tatălui – am oftat lăsând dosarul pe podea în timp ce beam şampania şi mă afundam în baie pentru a obţine efectul dorit, relaxându-mă complet.

………………………………………………………………………………………..

– Unde va fi prima călătorie? – m-a întrebat Angela entuziasmată următoarea zi, când ne-am întâlnit în cofetăria din centrul comercial cum trebuia să-mi cumpăr cele necesare pentru călătorie.

– Mexic – am spus în timp ce îmi gustam Capucino-ul, Angela a zâmbit cochetă.

– Bine, acolo este încă vară – mi-a spus cu un zâmbet încurajându-mă.

– Ştiu, de aceea am venit pentru a cumpăra anumite lucruri – împreună am mers în diferite magazine, aveam nevoie de câteva fuste scurte, sandale, jachete mai subţiri pentru seară, o pereche de bikini în cazul în care aveam timp.

Mobilul meu a vibrat de aceea l-am căutat în geantă.

– Charlie?  – m-a întrebat Angela, am aprobat când am văzut ecranul.

– Bună tată – am răspuns.

– Bună Bells. De ce nu mai sunat? – m-a întrebat puţin supărat.

– Am avut multă treabă tată – mi-am mişcat capul.

– Sper să vii curând să mă vezi.

– O să vin de îndată ce mă întorc, trebuie să fac o înlocuire pe un avion privat – i-am spus dar am regretat imediat.

– Sper să fii atentă de data aceasta, trebuie să treci peste Henry – am oftat.

– Tată a trecut un an şi jumătate şi cred că este puţin probabil să-l uit dacă îmi aduci aminte de fiecare dată când vorbim – Angela m-a privit cu o privire plină de înţelegere.

– Sigur, sigur – a spus tata cu părere de rău – Am încredere în criteriul tău, vin-o să mă vezi de îndată ce ai timp liber.

– Aşa o să fac nu îţi face griji – l-am calmat, s-a produs o linişte mai lungă decât în mod normal de aceea am presupus imediat ce o să spună.

– Te iubesc, draga mea – am zâmbit văzând că am dreptate.

– Te iubesc, tată – cu asta am închis telefonul.

– Încă îţi aminteşte de Henry? – m-a întrebat prietena mea când mi-am pus telefonul în geantă, am aprobat.

– Cred că este mai supărat decât ar trebui să fiu eu – i-am spus şi am continuat să-mi gust capucino-ul.

– Nu l-ai mai văzut? – a întrebat ca şi cum nu ar fi vrut.

– M-am întâlnit cu el aproximativ acum şase luni în aeroport, era cu iubita lui – i-am spus fără să-i dau importanţă.

– Bella, iartă-mă că ţi-am cerut să o înlocuieşti pe Tanya, ştiu că persoane ca Edward Cullen îţi aduc aminte de Henry – am negat imediat.

– Este meseria noastră, ne întâlnim cu persoane ca ei mereu – i-am spus ca să o calmez şi aşa am închis această temă deşi am trecut peste încă mă durea să vorbesc, nu era plăcut pentru sănătatea mea mintală să-mi amintesc, între lucruri, cum a fost Henry în ultima parte a relaţiei noastre şi cu atât mai nesemnificativ că m-a făcut să simt şi să cred că eram îndrăgostită deşi nu mi-am dat seama.

– În ce parte din Mexic mergi mai exact? – m-a întrebat Angela schimbând tema şi i-am fost recunoscătoare zâmbindu-i.

– Playa del Carmen – i-am spus – O să mă cazez la Hotelul Riu Yucatan – buzele ei au format un „o” care m-a făcut să râd.

– La zborurile comerciale niciodată nu am fost cazate în locuri ca acela – mi-a spus fascinată.

– De ce crezi că mă simt nevoită să înnoiesc anumite lucruri? Nu vreau să-mi fie ruşine – i-am făcut cu ochiul, am terminat ce am cerut şi am continuat cumpărăturile.

După ce m-am gândit o perioadă lungă de timp, m-am decis să-mi reînnoiesc camera de fotografiat, am ajuns la un magazin şi un bărbat de vreo 27 de ani m-a servit cu un zâmbet mare.

– Ce doriţi domnişoară? – mi-a zâmbit. Era ideea mea sau el filtra cu mine? Din câte se părea aşa era deoarece Angela a început să râdă uşor.

– Mi-ar plăcea să-mi reînnoiesc camera de fotografiat cu ceva mai profesionist – i-am spus, el a aprobat şi a început să-mi arate mai multe modele explicând-mi avantajele şi dezavantajele.

– Eu personal vă recomand acest Nikon de 12 megapixeli care înregistrează foarte bine, capacitate ISO maximă şi cu rază lungă de focalizare – într-un final am rămas la acea cameră, niciodată nu-mi dădea un lux real şi aceasta merita considerabil.

Într-un final după o lungă zi de cumpărături şi vorbă, am lăsat-o pe Angela la noua ei casă cum Ben folosea maşina acum. Zilele au trecut repede şi mai repede decât vroiam era deja 19 August, ziua în care începeam să lucrez ca stewardesă pe avionul privat al firmei Cullen.

Cu bagajul tras după mine în aeroport, am ajuns până la ieşirea unde se afla supraveghetorul meu şi căpitanul avionului.

– Isabella Swan? – m-a întrebat un bărbat cu părul castaniu, ochi albaştri şi pielea ştearsă şi după uniforma pe care o purta era căpitanul.

– Îmi pare bine – am întins mâna.

– Riley Bierss – a spus cu un zâmbet mare – Ea este Heidi Rudleff, colega ta de zbor – m-a întors şi în spatele meu se afla o femeie în tot sensul cuvântului, înaltă, frumoasă, cu un păr de o tonalitate roşiatic sau ceva blondă şi desfăcut, mă simţeam ca o fetiţă la şcoală în acel moment.

– Îmi pare bine – am salutat-o, ea mi-a zâmbit şi am putut să văd că-mi inspecta aspectul din cap până în picioare.

– Nu cred că eşti pe gustul lui – vocea ei avea un ton burlesc şi mi-a zâmbit arogantă, l-am privit pe Riley întrebându-l din priviri şi el a ridicat din umeri.

Am mers până la avionul privat şi când am intrat luxul şi comoditatea m-au lăsat stupefiată.

– Ştii cum trăieşte familia aceasta – mi-a spus Riley cu un zâmbet amabil, am aprobat fără să încetez să privesc spaţiul locurile erau tapiţate cu piele, un ecran mare în faţa unei canapele şi desigur în aripa privată era o masă în centru. Era un mic mini-bar, dar la fel de bine aprovizionat ca cel mai bun pub din oraş.

– Merg să-mi las lucrurile şi mă întorc – ea a aprobat şi am mers să-mi las lucrurile în dulapul care ne-a fost dat pentru uz personal. Când m-am întors Heidi m-a luat de braţ lăsându-mi puţin timp să mă împtrivesc.

Din unghiul meu nu putea să văd ce se întâmpla în exterior dar după toată scărmăneala era sigură că fraţii Cullen veneau, m-am tensionat imediat, dar entuziasmul lui Heidi m-a făcut să zâmbesc.

Un bărbat înalt cu părul blond cu nuanţe de roşcat au urcat în avion, avea o privire amabilă, am presupus că era Jasper Cullen.

– Domnule Jasper, bine aţi venit – i-a spus Riley întinzând mâna.

– Riley o plăcere să te văd, sper să ne duci la destinaţi fără nici o noutate – a spus întorcându-i salutul şi făcându-i cu ochiul amuzat – Ştii că dacă nu mama te castrează – comentariul l-a făcut să râdă şi Heidi m-a lăsat pe mine fără să ştiu ce să fac.

– Presupun că tu o să o înlocuieşti pe Tanya? – m-a întrebat amabil, am aprobat.

– Isabella Swan, dar dacă doriţi puteţi să-mi spuneţi Bella – el a zâmbit amabil şi mi-a întins mâna pe care am acceptat-o imediat. Exact în acel moment când mă prezentam o nouă imagine s-a invit, urmat de două gărzi au intrat în aeronavă, un bărbat înalt cu umeri largi ce purta un costum scump care oferea mai multă duritate şi rezistenţi, un păr castaniu şi ciufulit, culoarea era unică, buzele groase ce promiteau cerul cu mângâieri şi în final, nişte ochii verzi care puteau să-ţi dezbrace sufletul.

– Cui trebuie să-i spunem Bella? – a întrebat pe un ton sarcastic şi îl observându-l în interior pe fratele lui şi dintr-o dată privirea lui a trecut la mine, m-a scanat din cap până în picioare, a continuat neutru şi a meditat ceva, un zâmbet mi-a paralizat inima şi m-a obligat să recunosc cu mai mult umor propriu – Ce poreclă rea – a pufnit lăsându-mă ameţită şi dintr-o dată furia şi ura pe care o simţeam pentru Henry a fost canalizată pe noul meu şef.

– Nu fi lipsit de respect, Edward – i-a spus Jasper, dar nimeni nu i-a acordat atenţie şi a mers unde se afla Heidi.

– Heidi, draga mea. Ce plăcere să te văd! – a sărutat-o pe obraz şi împreună au mers în interiorul avionului pierzându-se cine ştie pe unde.

– Nu îi da atenţie Bella, uneori este prea brut şi rău educat dar când ajungi să-l cunoşti îi poţi vedea inima mare.

– Aha – am spus fără să mă gândesc şi l-am privit scuzător – Îmi cer scuze eu… – el mi-a zâmbit amabil.

– Nu-ţi face griji uneori are acest efect negativ asupra femeilor, dar gândeşte-te în felul acesta, cel puţin vei fi sigură că nu o să încerce să te seducă sau să se culce cu tine – mi-a făcut cu ochiul şi a mers în una dintre camerele avionului lăsându-mă cu senzaţia de gol şi uşurată că nu o să fiu ţinta lui Edward Cullen.

– Bella, pur şi simplu ignoră-l – mi-am spus decisă.

Reclame

19 comentarii la “Capitolul 2

  1. Ah ce arogant! Sper ca Bella sa se lase greu si Edward sa se chinuiasca sa o cucereasca. Abia astept next-ul. Mult succes la tradus

  2. wow!!!! imi place, acum spper sa vad cum vei continua-sper sa pui next-ul cat mai curand, in primul rand, in al doilea, abia astept sa vad daca edward va rezista el , la farmecele bellei, nu bella la ale şui, si in al treilea rand, jasper a intalnit-o pe alice sau nu?

  3. Pingback: A apărut capitolul 2 din Último Vuelo | Just Words Or Maybe Not

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s