Capitolul 11

Edward

                Am ajuns în camera mea şi imediat am făcut un duş rece  pentru a-mi reveni după acea excursie extenuantă şi după aceea am făcut alt duş cu apă călduţă pentru a mă relaxa.

Eşti complet ruinat Cullen, a vorbit conştiinţa mea.

– Nu am spus nimic – am răspuns închizând ochii lăsând picăturile de apă să curgă pe faţa mea.

Nu? Acum sigur Bella cred că eşti la fel de tandru cu Barney, a spus în batjocură.

– Cine este Barney? Mie indiferent – am spus fără să-i acord importanţă – Oricum cred că nu mă place de loc – să spun asta m-a deranjat, mi-am sprijinit capul de perete încercând să-mi dau seama ce se întâmplă în mintea mea.

Şi sunt mult prea multe motive prietene, ai fost un orb în ultimele săptămâni.

– Atitudinea ei mă face confuz – am suspinat frustrat şi puţin supărat. Trebuia să recunosc m-a surprins când mi-a cerut să nu conciediez acei angajaţi, i-am oferit ceea ce îşi dorea şi ea pur şi simplu a optat pentru acei muncitori.

Crezi că este un joc, m-a întrebat.

– Crezi că ne înşeală? Pentru că este foarte bună – eram pe punctul de a mă lovi cu capul de perete din cauza confuziei pe care o simţea.

Înşelăciune sau nu pot simţi că începi să o crezi şi asta nu este bine prietene, aminteşte-ţi ce s-a întâmplat ultima dată, mi-a amintit.

– Ştiu deja ce s-a întâmplat ultima dată! – am strigat supărat – Îmi amintesc zilnic.

Nu a fost vina ta, tu întotdeauna ai fost  clar ba chiar ai fost prost, am zâmbit fără chef, acesta era adevărul patetic.

– Dar ar fi trebuit să-i spun adevărul – am contraatacat.

Da sigur ca şi cum ar fi atât de uşor, mă îndoiesc că ar fi înţeles, am aprobat.

O să vezi ce o să se întâmple, am privit cum mâinile îmi coborau pe piele eliminând apa în plus.

Am simţit fără să am certitudinea că făceam ceea ce era corect, nu este ca şi cum încercam să o seduc, dar trebuia să recunosc că în interiorul meu că această zi a fost complet diferită şi încă ceva. Trebuia să recunosc că mi-a plăcut, mai ales când amândoi am putut să fim sinceri în legătură cu o parte din noi, ca şi cum am fi făcut un acord mut.

De ce nu scrii mai bine poezii?, mi-a spus conştiinţa mea supărându-mă pentru că mă întorcea de atâtea ori, am decis să las asta pentru mai târziu şi să mă relaxez puţin.

– De ce nu mă laşi mai bine câteva minute liniştit? – m-am plâns în timp ce luam un rând pe care am cerut să fie cumpărate, ceva casual pentru o cină liniştită şi în acel moment m-am gândit la ce am cerut să fie cumpărat pentru Bella, speram doar să nu fii întrecut măsura şi să o supăr.

Ceva mai decisiv şi convins că era doar o cină care să repare totul.

Da sigur şi eu sunt Robin Hood, m-am oprit.

– Pare altceva? – mi-am analizat cămaşa de dungile inexistente din cauza agitaţiei.

Eu doar consider că sunt mult prea multe atenţii pentru cineva care se „presupune” că nu te interesează.

– Nu este asta, vreau să ştiu doar dacă într-adevăr este aşa – am continuat să mărşăluiesc până când am ajuns la recepţie pentru ai informa că o să o aştept pe Bella în restaurant.

Şi după ce?

– O să am certitudinea că Jacob găsit o femeie bună.

Ştii că sunt conştiinţa ta, nu? – am aprobat –Ei bine lasă-mă să-ţi spun că conştiinţa ta nu crede nici un cuvânt şi crede că calci pe un teren plin de noroi.

– Domnule Cullen? – am auzit că mă striga şi din câte se părea după faţa domnişoarei, încerca d câteva minute să-mi atragă atenţia.

– Da, spuneţi – am ieşit din monologul meu.

– Am un mesaj pentru dumneavoastră – am clipit mirat. Cine îmi putea lăsa un mesaj dacă nimeni nu ştia că mă aflam aici? I-am făcut semn să continue şi ea a citit – Domnişoara Swan se scuză pentru că nu vă poate acompania, dar este indispusă aşa că o să vă vadă mâine – în câteva secunde culoarea a urcat până la faţa mea.

Acum chiar arde Troia.

Am urcat scările două câte două până la camera ei, era supărat pentru că ştiam cu siguranţă că ea nu este bolnavă, ea mă evita şi ceea ce doream să ştiu era de ce?

– Bella! – am bătut la uşă de câteva ori şi se pare că cu prea multă forţă cum câteva doamne au ieşit din camere pentru a vedea ce se întâmplă.

– Edward ce se întâmplă? – am auzit o vocea speriată din cealaltă parte a uşii.

– Deschide imediat – am cerut.

– Nu sunt îmbrăcată adecvat, în plus îmi este somn – a spus.

– Deschide uşa dacă nu vrei să o dobor – am spus şi mai supărat, asta confirma ipoteza mea că mă evita.

Ar fi mai bine să deschizi uşa Bellita dacă eşti inteligentă, am auzit în capul, dar nu era momentul pentru fraze ridicole.

După câteva minute am auzit uşa deschizându-se şi ea a apărut în faţa mea arătându-mi picioarele lungi goale acoperite de un mic şort şi o bluză.

Linişteşte-te prietene, m-a calmat capul meu şi mi-am deviat concentrarea de la corpul ei bine format, destul de bun aş spune.

– Ce vrei? – părea supărată ceea ce m-a mirat şi mai tare.

– Mi-aţi putea spunea domnişoară ce am făcut de data asta? – am intrat în camera ei  – M-ai lăsat baltă! – am strigat întorcându-mă când ea închidea uşa.

– Am o migrenă puternică – şi-a dus mâna la cap pentru a-şi întări cuvintele, dar era atât de agitată încât nu am crezut-o.

– Am crezut că am avansat puţin mai aproape de încredere – ochii ei erau ciudaţi ca şi cum ar fi vrut să-mi spună ceva, dar în acelaşi timp nega să o facă – Şi văd că nu se întâmplă asta – ştiu şi recunosc, asta a sunat patetic de trist.

– Nu este asta Edward, doar că nu înţeleg ce joc joci şi asta mă ameţeşte – a spus frustrată şi a mers până la canapeau mică care era aproape de patul ei.

– Nu mă joc nimic – am spus fără să ştiu încotro se îndreaptă totul – A fost o invitaţie la cină cât de prietenească se poate.

– Nu este vorba că gândesc altfel, doar că în urmă cu o săptămână era ca şi cum aş fi fost fiica diavolului şi azi faci toate astea. Ce pretinzi? – m-a privit fix şi am mers până la divanul care se afla în faţa ei.

– Ştiu că nu am fost prea curtenitor – am spus ruşinat – Dar nu obişnuiesc să mă deschid imediat în faţa oamenilor.

De ce te scuzi?

– Nu o fac – am răspuns imediat puţin supărat.

– Ce nu faci? – m-a întrebat Bella confuză fără să înţeleagă ce am spus.

Nu răspunde cu voce tare pentru că o să creadă că eşti nebun-

-Nimic – am spus scurt privind în jur – Pot să te întreb ceva?

De ce vrei să ştii asta? M-am întrebat ştiind deja ce vroiam să ştiu.

– Este o îndoială pe care o am – mi-am răspuns mie.

– Ce îndoială? – a întrebat Bella.

Încetează să faci asta! Mi-am reproşat că am răspuns cu voce tare şi mi-am dat ochii peste cap.

– De ce nu ai vrut să lucrezi cu mine în urmă cu trei luni? – am privit-o în ochi şi ea a ridicat o sprânccană.

– Despre ce vorbeşti? – a întrebat mirată.

– Nu te preface Bela, Jessica mi-a spus că ai refuzat să lucrezi cu mine când ai fost informată că trebuie să o faci şi după aceea Tanya ţi-a luat locul – am spus supărat pentru că mă minţea în faţp.

– Te referi la înlocuirea de acum? Pentru că este singura dată când am fost informată că trebuie să lucrez pentru tine – a răspuns fără a înceta să pară confuză.

– Bella promit că nu o să mă supăr, vreau să ştiu doar de curiozitate vreau să ştiu de ce ai refuzat dacă nu mă cunoşteai – i-am cerut amabil.

– Edward, spun adevărul, îţi jur pe tatăl meu care este cea mai importantă persoană pentru mine, că asta este prima dată când sunt informată că trebuie să lucrez pentru tine, şi asta – a şoptit pentru ea, dar am auzit-o perfect.

Notă mentală: să le întreb pe Jessica şi pe Tanya despre informarea asta.

– Şi la ce te referi cu „şi asta”? – am întrebat-o şi ea a roşit gândindu-se dacă să-mi spună sau nu.

– Înlocuirea Tanyei la început a fost atribuită prietenei mele Angela care se pare că este cam „slab㔺i m-a rugat pe minte să o înlocuiesc.

Angela Weber, mi-am amintit şi m-am simţit ca un copil care a fost prins făcând o prostie.

– Îmi pare rău pentru asta – am spus cu un zâmbet copilăresc şi ea mi-a răspuns – Chiar şi aşa nu înţeleg de ce nu ai vrut să cobori pentru a cina – Bella s-a îndreptat închizând ochii câteva minute, se vedea contrariată ba chiar obosită.

– Ştiu că nu vezi asta în acest mod Edward, dar aşa a fost cum a început totul cu Henry şi amintirea lui îmi face rău, cred că tata are dreptate şi am trecut peste prea repede pentru a procesa totul complet – şi în acel moment am vrut să-l omor pe imbecilul ală.

– Nu poţi crede că suntem toţi la fel, nu? – am spus cu fruntea încruntată.

– Mi-o spui tu care s-a purtat atât de rău cu mine de când ne cunoaştem, doar pentru că crezi că sunt una dintre acele femei pe care le cunoşti?

– Touche – am spus cu un zâmbet încrezător – O să-ţi dau dreptate de data asta – ea a zâmbit.

– Sexist – a spus mulţumită.

– Fricoasă – i-am răspuns.

Într-un final pentru liniştea ei mentală am decis că fiecare o să cineze în camera lui şi că o să ne vedem dimineaţa următoare pentru a ne întoarce la hotelul din Milano.

– Aşadar îmi datorezi o cină – i-am spus înainte de a ieşi din camera ei.

Avionul a fost la fel de punctual cum am cerut, la nouă dimineaţa ne aşteptau pe micuţa pistă a hotelului şi cu un timid salut ne-am urcat amândoi, călătoria a fost mult mai scurtă în comparaţie cu mersul pe jos din ziua precedentă, într-o linişte comodă am ajuns la aeroportul din Milano unde ne aştepta Benjamin care ne-a dus imediat la hotelul nostru.

– Mulţumesc pentru călători – mi-a mulţumit ea timidă când ne aflam în holul hotelului, ea s-a apropiat, dar când mi-a văzut ochii s-a îndoit dacă să se apropie sau nu.

– Aminteşte-ţi doar să-mi trimiţi pozele – i-am răspuns zâmbind.

Cap 11

– Îmi poţi explica ce faci Cullen? – acea voce complet iritată aproape de marginea colapsului ne-a făcut să ne întoarcem speriaţi.

– Jake – a spus Bella luându-mi cuvintele din gură.

– Bella – a spus el fără să înceteze să ne privească intens ca şi cum m-ar fi omorât.

– Jacob – am spus salutându-l.

– Edward – a strâns din dinţi.

– Domnule Cullen aveţi nevoie de serviciile mele astăzi? – m-a întrebat Bella privind spre scările care duceau la camere, am privit-o urât şi am negat.

– Laş-o – i-am şoptit încet.

– Ne vedem mai târziu – s-a despărţit de amândoi şi când a ajuns la scări m-a privit  scuzător.

– O să-mi explici acum ce se întâmplă cu tine? – m-a întrebat din nou Jacob încruntat.

– Nu fă un scandal aici te rog, însoţeşte-mă în camera mea – nu am aşteptat un răspuns şi am urcat direct fără să-l privesc.

– Unde este mobilul tău? Credeam că este politica ta profesională să răspunzi mereu la telefon fără să conteze ceea ce faci – a întrebat când am intrat în camera mea şi mi-am amintit că l-am lăsăt ăn unul dintre sertarele din camera Bellei.

– L-am pierdut – am minţit fără să-l privesc.

– L-ai pierdut – a spus fără să creadă – Şi ai rămas aşa liniştit? – şi l-am privit zâmbind.

– Ceva de genul – am spus – Luăm micul dejun? – Jacob m-a privit încruntat.

– Ce făceai cu Bella? Mă gândeam că nu-ţi place – m-a privit aşteptând.

– Am făcut o excursie, ştii că-mi place peisajul din „Valle de Aosta” şi ei bine, nu o lăsam singură – am spus ca şi cum ar fi evident, el a apronat nu prea convins.

– De ce ai plecat mai devreme şi nu mai informat? Am crezut că o să călătorim împreună.

– A fost o complicaţi cu Aro Volturi şi nu am vrut să aştept să se rezolve cum era în joc reputaţia mea – chiar la asta mă gândinsem atunci când Jessica mi-a dat acel manuscris, ştiam că o să am nevoie de un alibiu şi asta a căzut din cer.

– Ce s-a întâmplat? – cu acastă întrebare a lui Jacob tema a fost complet schimbată de la Bella pentru problemele cu „System Progress”, i-am povestit despre manuscris şi că în chestiune de câteva secunde  am decis să călătoresc în Italia pentru a rezolva problema cu Aro Volturi, i-am spus că nu am vrut să-l fac să vină cu mine pentru că i-am cerut un raport despre investiţiile din Spania.

Eşti un actorşi un bun scenarist, mi-a vorbita capul meu pentru că am rezolvat perfect lucrurile.

Jacob a plecat câteva ore mai târziu pentru a ne pregăti ccum încă mai trebuia să rezolvăm proglema cu Congresul Internaţional al Economiştilor care avea loc în Auditoriul Naţional din Milano.

M-am îmbrăcat în costumul albastru cu cravată, am trecut repede prin camera Bellei pentru a-mi lua telefonul şi după aceea m-am întâlnit cu Jacob, care când a apărut în hol arăta impecabil.

Auditoriul a fost plin de colegi care au expus experienţele lor şi sutele, asta dacă nu ajungeau la mii, de elevi doritori să asculte. Am ajuns în ultima instanţă şi exact aşa cum am fost informat, eu eram felul puternic şi la sfârşitul expoziţiei, din cauza realizărilor mele de la o vârstă fragedă în comparaţie cu restul, în momentul oratoriei mi-am expus experienţa, reuşitele şi eforturile pentru realizările mele, liniştea absolută îmi indica că elevii şi colegii mei erau atenţi la cuvintele mele.

– Este vorba doar despre un miros bun şi instict – am spus la final şi auditoriul a rupt liniştea cu aplauze.

Eşti cel mai bun, îmi spunea conştiinţa mea.

– Ştiu – am spus cu un zâmbet batjocoritor în timp ce ridicam braţele mulţumind publicului.

Seara am ieşit cu Jake într-un pub pentru a bea ceva pentru că ne-a mers bine, ba chiar ne-au luat interviul.

– Eşti egocentric narcisist, recunoaşte – a spus Jake amuzat – Aş paria salariul meu că mâine o să-i ceri Jessicăi să-ţi cumpere toate ziarele în care apare poza ta – am râs de prostiile pe care le spunea.

– Crezi că Bella o să accepte să fie iubita mea? – am scuipat whiskyul pe care tocmai l-am băut.

– Eşti nebun? Abia o cunoşti de o săptămână – i-am spus privindu-l speriat.

– Ştiu, dar ea îmi face bine – a spus cu o faţă de prost.

– Aşa văd, dar nu cred că faptul că ea te ajută este ca şi cum ar trebui să fiţi iubiţi – Jacob era pierdut într-un gând.

– Nu ar accepta, nu? – am negat în acel moment, nu doar că era absurd pentru oricine îl vedea, ci pentru că ea mi-a spus că este doar un prieten pentru şi nu vroia ca prietenul meu să facă aşa o prostie.

– Insist pe faptul ce te grăbeşti prea tare prietene – el a aprobat cu capul.

– Dar dacă ai ştii cum mă simt când sunt lângă ea – am băut din nou pentru a evita să dau un răspuns.

Crezi că nu ştiu, nu? Am negat la cele spuse în gândul meu.

– Cred că este timpul să plecăm – am spus când am terminat de băut.

– Edward Cullen vrea să plece când abia începe seara? – m-a întrebat amuzat – Am crezut că nu o să trăiesc suficient pentru a vedea asta.

– Idiotule.

Două ore mai târziu şi câteva băuturi în plus în corpul lui Jake am reuşit să-l scot din locul acela.

– Nu crezi că are nişte ochi frumoşi? – mi-a spus prietenul meu destul de beat în timp ce eu îl ducea până în camera lui pe care a cerut-o la recepţie.

– Da, da – era tot ceea ce răspundeam când vorbeam despre Bella Swan.

– Şi vocea ei suavă şi delicată – beatule am gândit.

Recunoaşte că deja te-ai uitat la multe dintre ele, mi-am dat ochii peste cap.

Dimineaţa următoare m-am trezit foarte obosit, de îndată ce am ajuns în avion m-am aşezat pe unul dintre scaune şi pur şi simplu am dormit câteva ore trezindu-mă doar ca să mănânc din când în când. Într-un mod ciudat, când m-am trezit la un moment dat am văzut-o pe Bella vorbind foarte animat cu Jake, o frică mi-a invadat corpul doar amintindu-mi cuvintele prietenului meu „Crezi că Bella o să accepte să fie iubita mea?”

Am scăpat de idee şi m-am întors în lumea somnului, doar că de fiecare dată mai neliniştit.

Practic o zi completă de zbor între somn, mâncare şi să-i văd pe ei cum vorbesc am ajuns în America şi eu nu am putut să vorbesc cu ea nici un moment cu el a monopolizat-o complet.

– Eşti sigur că nu vrei ca Mike să te ducă? – l-am întrebat pe Jake când am ajuns şi Mike a venit după mine.

– Sunt sigur Edward trebuie să fac câteva lucruri înainte – i-am analizat privirea pentru a afla ce este atât de important, dar el doar mi-a zâmbit – Aminteşte-ţi de vineri – am aprobat ca o păpuşă, într-un final s-a despărţit de amândoi şi a ieşit grăbit din aeroport.

– Vrei să te duc? –am întrebat-o când am rămas doar noi şi ea m-a privit sceptică.

– O să iau un taxi nu-ţi face griji – am aprobat cum nu eram dintre aceia care se roagă de cineva.

– Aminteşte-ţi că-mi eşti datoare cu o cină – i-am spus când ne îndreptam spre ieşite, ea m-a privit speculativă-

– Eşti un conducător – mi-a răspuns amuzată.

– Şi tu îmi eşti datoare – urma să-i răspund – Dacă nu aş fi aşa nu mi-ai datora o cină – am zâmbit triumfător.

– Bine, după aceea o să-mi spui când şi unde şi o să fiu acolo – a spus resemnată, dar o lumină în ochii ei îmi spunea că poate nu o deranja deloc.

– Ce zici de vinerea viitoare? – am zâmbit îngereşte.

– Ce repede – a răspuns zâmbind.

– Ştii unde este sediul companiei Cullen? – ea a aprobat – Poţi să vii după mine la 7? De acolo o să plecăm unde o să te duc – i-am spus când un taxi s-a oprit în faţa noastră, şoferul a coborât pentru ai lua bagajul şi după aceea a urcat aşteptând-o.

– Unde o să mergem? – m-a întrebat curioasă.

– La o casă în afara oraşului, este ceva la ce trebuie să asist dacă da – i-am spus puţin animat.

– Şi este ceva serios?

– Ziua mamei mele.

– CE! Vrei să mă duci la un eveniment familiar? – m-a privit ca şi cum aş fi nebun. Eram?

– Nu fi fricoasă şi însoţeşte-mă, o să vezi că toţi o să-ţi cadă bine şi ei bine dacă te simţi incomod plecăm şi gata – i-am spus fără griji, cum stăteam deja acolo de câteva minunte, practic am împins-o în interiorul taxiului şi astfel nu o să mă refuze – Aminteşte-ţi, vineri la 7 în biroul meu – i-am spus în timp ce închideam uşa şi ea vroia să protesteză, dar taxiul a plecat.

La ce te gândeşti?, m-a întrebat conştiinţa mea.

– Cred că pentru prima dacă nu gândesc înainte să acţionez – am răspuns zâmbind în timp ce taxiul se pierdea în trafic, după aceea o să mă gândesc la ce o să se întâmple cu Jacob.

Reclame

11 comentarii la “Capitolul 11

  1. Pingback: Capitolul 11 din Último Vuelo | Just Words Or Maybe Not

  2. Doamne!!!
    Iti vine sa crezi ca am uitat sa comentez????
    Am citit capitolul si nu pot sa spun decat WOW. Mi-a placut la nebunie. Debia astept sa vad cum se va descurca Bella cu familia lui Edward:)))
    Spor la tradus:*:*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s