Drumul spre iad e pavat cu intenţii bune

Citatul „Drumul spre iad e pavat cu intenţii bune” ne explică foarte bine consecinţele negative pe care le poate avea o acţiune sau un şir de acţiuni, dar care făcut cu cele mai bune intenţii, fără a se prevede finalitatea şi consecinţele.

În primul rând eu cred că se referă la viaţa propriu-zisă…copii sunt naivi, inocenţi, sinceri şi trăiesc într-o lume lipsită de griji, falsitate şi plină de răutatea celor din jur. Acel copil care era credul şi lipsit de răutate pe măsura trecerii timpul se schimbă, sinceritatea lui va deveni minciuna lui, naivitatea lui va deveni bănuiala lui, inocenţa lui se va transforma în culpabilitatea lui şi lumea lui lipsită de griji se va preface într-o realitate crudă, nedreaptă, neplăcută, egoistă, amară şi plină de griji. Astfel micuţul care a crescut în sânul unei familii ce a încercat să-l protejeze de tot răul din lume, va deveni un adult viclean, hain şi care va fii interesat să-şi apere propriile interese. Deşi viaţa fiecărui individ începe cu intenţii bune şi cu inocenţa tipică copilăriei nu putem ştii care va fi finalitatea ei, ar putea devenii un adult care să fie exemplu pentru restul comunităţii sau ar putea alege un drum care îl va duce spre iad…şi totuşi depinde de alegerea făcută de el în momentul cheie. Aşa cum spuneam deşi avem cele mai bune intenţii în acţiunile noastre ele pot avea consecinţe neplăcute pentru noi, dar şi pentru cei din jurul nostru.

În al doilea rând, este un fapt, nimic nu-i ceea ce pare, drumul spre iad este pavat cu intenţii bune, nu tot ceea ce străluceşte este aur, la pomul lăudat să nu te duci cu sacul. Nu suntem de multe ori ceea ce am vrea să fim, mereu interpretăm câte un rol în lunga piesă de teatru care ţine o viaţă. Este de ajuns ca o persoană să ne greşească o dată pentru a uita, a şterge pur şi simplu din memorie tot ceea ce persoana respectivă a făcut bun pentru noi la un moment dat. Nu punem niciodată în balanţă câte lucruri bune şi câte rele… dar este firesc… mereu suntem ademeniţi  de rău, de partea întunecată. Suntem cei mai buni critici ai altora, le vedem până şi cele mai nesemnificative erori… în schimb când noi o gafăm, în loc să recunoaştem DA AM GREŞIT, de cele mai multe ori căutăm să dăm vina pe oricine sau pe orice numai pentru a nu recunoaşte că doar noi singuri suntem vinovaţi. Iubim şocantul, ne place senzaţionalul. Dacă pentru o zi aş avea puteri supranaturale sunt convinsă că primul lucru pe care l-aş face nu ar fi unul folositor oamenilor. Vanitatea ne dirijează paşii, ne călăuzeşte existenţa. Punem prea multe condiţii celorlalţi când noi de fapt nu le respectăm !!! De dat sfaturi este cel mai uşor lucru din lume, iar dacă noi avem nevoie de ele, ne-ar fi mai uşor să găsim un ac într-un ocean decât să ne hotărâm asupra deciziei. Ciudat este că de multe ori iubim şi chiar ne face plăcere să ne considerăm năpăstuiţi, bătuţi de soartă, în schimb dacă simţim că unei persoane i-am stârnit milă ne simţim ofensaţi, jigniţi. Este un cuţit cu două tăişuri… Întâmplările mai puţin fericite petrecute în existenţa noastră revin cu o precizie uluitoare atunci când avem o stare apăsătoare, ne amărâm şi mai mult, avem impresia că suntem prinşi într-un labirint.

În concluzie, viitorul este neprevizibil şi noi putem doar să ne aşteptăm la anumite lucruri, dar nu putem ştii care este finalul a tot ceea ce se întâmplă de aceea trebuie să trăim clipa şi să nu ne gândim la ceea ce a fost. Chiar dacă vrem să părem altcineva nu putem, suntem nişte fiinţe meschine cu multe vicii care ne afectează pe noi şi pe cei din jurul nostru, suntem egoişti şi răutăcioşi chiar dacă nu vrem să recunoaştem, dar aceasta este firea omenească…„Drumul spre iad e pavat cu intenţii bune” este un citat plin de adevăr, nu?

Reclame

4 comentarii la “Drumul spre iad e pavat cu intenţii bune

  1. ai mare dreptate!!!dar asta e lumea si daca nu vrem sa ne schimbam cu atat de vom scufunda intr-o lume intunecata,plina de prostie si condusa de bani si rautate…astia am ajuns si astia suntem…
    imi place mult cum scrii:x:x:x bafta pe mai departe!!!!!!

  2. Buna ziua si Hristos a inviat!
    Ma gandesc ca dupa expunerea unor truisme … ar trebui sa urmeze ceva … poate o sugestie /un citat care sa dea o solutie … parca mai trebuie completat cumva textul. Poate o povestioara cu talc, ideal ar fi sa includa si o solutie in ea … Asa ma gandesc eu.

  3. Pingback: Drumul spre iad e pavat cu intenţii bune | Just Words Or Maybe Not

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s